3 dagar kvar

Med tre dagar kvar håller planen fortfarande,
dock har jag insett att jag kanske måste räkna om dagarna, eftersom jag faktiskt reser från Jönköping redan på måndag, för att flyga från Arlanda på tisdag. Det innebär att jag alltså reser om 2 dagar. Det innebär också att jag har 1 dag på mig att packa...
Idag har jag:
  • Packat in två paket (har ett antal kvar att packa in, men eftersom mina föräldrar ÅTERANVÄNDER paketpapper, kunde jag inte hitta något mer utan antingen tomtemönster eller spår av gammal tejp. Hm, shopping imorgon).
  • Städat mitt rum (viktigt, eftersom jag inte vill ha damm på kläderna som oundvikligen hamnar på golvet medan jag  sorterar upp dem i JA, KANSKE, och NEJ högar. Ja, ja, jag har skrivit en packlista, men jag har angivit hur många byxor jag ska packa, inte vilka! Någon måtta får det vara!!!)
  • Min mor syr just nu örngott av pippi-tyget till de små japaska barnen. Tack mamma!
Alltså blir det hårt jobb imorgon! Jag ska handla:
  • Paketpapper
  • Knäckebröd
  • Vaacumförpackade kuddar från IKEA
Dessutom ska jag skriv ut bilder på familjen, så att Japanerna har något fint att titta på, bränna en Bo Kaspers-skiva, och sist men inte minst: Packa ned alltihop!

Puh, det blir nog bra...
Ah, jag får inte glömma skriva ut mina biljetter heller!

5 dagar kvar

Nu är det alltså 5 dagar kvar innan jag sätter mig på planet med destination Tokyo.
Jag är sjukt förberedd.
 Jag har nämligen bestämt mig för att jag vara färdig i god tid,så jag slipper den vanliga paniken en halvtimme innan jag måste ge mig iväg, då jag helt enkelt slänger ned så mycket som möjligt i väskan, trycker igen den med hjälp av hela min kroppstyngd, och försöker att inte tänka på hur jag ska få hem mitt bagage sedan. Det har ju en vana att föröka sig under resan...
Nej, nu har jag:
  • kollat vad jag behöver tvätta (inget)
  • skrivit en lista över vad jag ska packa (lite väl vag kanske, vill ju inte bestämma mig för 2 par skor, om jag sedan kommer på att jag MÅSTE ha med ett par till!) 
  • skaffat intyg till mina mediciner (mycket bra gjort)
  • köpt presenter till de Japanska familjerna jag ska hälsa på (fast jag måste sy något av pippi-tyget jag köpte...)
Det här kommer gå galant, det märker man ju!




Min nya skattkista - även kallad pappas garderob

Jag hittade ett par av min fars gamla kostymbyxor, som passade mig perfekt. Upptäckte tyvärr, EFTER att jag haft på mig dem en hel dag, att de måste lagas på vissa ställen...
Jag hittade ett par av fars gamla kostymbyxor, som faktiskt passade mig perfekt. Vid dagens slut upptäckte jag dock att de behövde lagas på vissa... ställen. Vi säger att ingen såg det!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0