Jag tycker om:

  • Mina nya underkläder som min givmilda syster hade med sig från Taiwan. Inte nog med att de har vett att göra snygga underkläder för oss små-bröstade, enligt deras storlekar har jag B-kupa! Ha!
  • Min solbränna! Och med tankte på hur vädret ska bli i helgen (hoppas, hoppas de har rätt!!!), kommer den nog bättras på ordentligt!

Jag tycker däremot inte om att jag inte lyckas få det här inlägget att se ut som jag vill, så nu ger jag upp och gär och lägger mig!

Puss puss



















Farlig kärlek

Vissa relationer kan man helt enkelt inte avbryta, trots att man vet att den är dålig för en.
Så är mitt förhållande till solen.

Jag vet vilka skador den kan orsaka, både för hälsa och utseende, men jag kan bara inte sluta!
Jag kan inte sluta slänga mig på en filt med så lite kläder som möjligt så fort den tittar fram. Eller gå en promenad, rensa ogräs... Vad jag än gör - jag måste vara ute.

På kvällen när jag kommer in med rödaktigt skinn, då ångrar jag mig djupt, och kan inte låta bli att tänka på cancern som antagligen sprider sig för fullt. Men dagen efter ligger jag där igen!

Min soldyrkan kan väl delvis förklaras av att jag är svensk, de flesta av oss har ett inre motstånd mot att vara inne när solen skiner. Man vet ju aldrig när den visar sig igen. Och sen är det ju det estetiska...

Men ändå! Är det värt rynkor och cancer-risk? Nej!
Men jag håller mig krampaktigt fast vid rönen om hur viktigt D-vitaminerna är, och att, även om Australien har fler cancerfall än Sverige, så har de tydligen lägre dödlighet. Kanske beroende på all sol de utsätts för?

Så jag fortsätter min nära relation med solen...

Helg med Familjen.

Den här helgen har jag tillbringat hos mina föräldrar ute på landet, tillsammans med mina två systrar, en svåger och två systerdöttrar.
Att tillbringa tre dagar med den skaran är mer uttröttande än tre dagars festande, det säger jag er! Men det gör liksom inget... Att Elise säger åt mig att hålla i henne så att Laila och Johannes inte kan ta med henne hem när de åker imorgon bitti, eller att jag kan följa med till Staffanstorp imorgon så att hon kan visa mig sitt dagis, det är ovärderligt... Jag har ingen längtan att skaffa barn, men henne skulle jag göra allt för! Sen är det förstås väldigt kul att träffa mina systrar, det är inte ofta vi är tillsammans alla tre.
Som tur är bor mamma och pappa stort, så vi kan ha något slags privatliv också.

Men jag har abstinens. Stadsabstinens. Jag måste komma till civiliserade trakter imorgon, annars vet jag inte vad jag gör! Det är ju inte så långt, som tur är, men riktigt jobbigt att ta sig in... Iallafall om man har med sig mer packning an vad som ryms i en cykelkorg, och det råkar jag ha. Oväntat...

Ja, ja, nu ska jag sova, eftersom jag just förklarat hur slut jag är!

Puss och godnatt

If I was a Rich Girl...

Då skulle jag gå på Britney Spears Circus tour:
britney-spears-circus-promo6.jpg

Men först...


 skulle jag resa till Cannes, iförd de här skorna.


Kåren igår


Här var kvällens outfit: vitt linne från HM, grå-glittrigt linne från min systers garderob och blanka tights från Gina. Det tog mig några timmar att plocka ihop något jag kunde tänka mig att ha på mig, ändå är min garderob så full att jag får använda all min styrka för att pressa in kläderna!

Förklaring...

Den där länken funkade visst inte så bra, kunde jag kanske ha anat...
Den gick alltså till ett event med namn Free Zahz som anordnas på skolan nästa vecka:

"Som många av er vet och skrattat åt blev Zahz oskyldigt anklagad och dömd för offentlig urinering, och bötfälld för detsamma. Han förgyllde vårt AG med sin nyktra bitterhet och det är dags att vi gör något för honom...

Därför arrangerar vi ett litet fundraiser-mingel i Moscow Lounge den tjugosjunde maj! Inträdet ligger på en tjuga som kommer gå till att betala Z's böter. Sprid till era vänner, tillsammans kan vi skipa rättvisa!"

Free Zahz!

Hehe, såg just det här :
http://www.facebook.com/event.php?eid=114288574552&ref=nf#/ical/event.php?eid=114288574552

Jag känner inte killen, men han har gjort min dag! Hoppas mina vänner skulle göra samma sak för mig...




Åska

Jag sitter och lyssnar på åskan, och är väldigt nöjd med att ha en lap-top.
Alldeles nyss drog en hagelskur förbi och höll på att spräcka fönstren, men nu är det borta och det känns väldigt tyst.
(Svordoms-paus) Spillde just ut mitt te på mattan. Tur att jag inte har något finare än IKEA, för det var inte första gången!

Igår var jag på vårens sista Club Caj på Karlssons. Det började med Cup Caj på dagen, en fotbollsturnering. Kom man dit i mustasch skulle de skänka 10 kr till mustasch-kampen, så, självklart! tänkte vi, och letade igenom hela stan efter lös-mustascher. Fanns ingenstans att finna. Jag trodde alla leksaksaffärer av kvalitet säljer sådant! Det är väl en sån sak alla behöver lite då och då (även om jag själv aldrig haft behovet tidigare)!
En idé var då att göra egna mustascher av luddigt tyg, men den förkastades till fördel för ögonpenns-mustaschen.
De blev riktigt snygga, ska jag säga er! Jag lägger upp bild snart.

Det hela slutade dock med att vi inte vågade gå fram till planen med våra mustascher, så vi åkte hem!
Kvällen blev mer lyckad, precis som den ska, men jag är väldigt trött i benen idag. 50% beroende på dans, de andra 50% på 13cm klackar...

Men nu laddar jag om, snart dags för kåren! Bara för att det är sista chansen (sa jag inte det förra veckan med?)...
Så, dags för att äta mina tortellini i hemgjord tomatsoppa och läsa en bok!

Puss

Massage

Måndag.
Det känns som en helt vanlig måndag, jag sitter och äter frukost framför datorn och halvsover. Två timmar senare än vanligt, visserligen, men jag är lika trött ändå! Snart måste jag ge mig av, ska till skolan idag, iallafall för en fika, men innan dess ska jag på massage! Helt underbart!

Men nu har jag som vanligt lite bråttom, bäst jag går och torkar håret...

Puss puss

Sunday morning...

Nu har jag haft en riktigt slö och härlig söndagsmorgon. Sov till 11, sen mackor och te framför datorn. Jag saknar min morgontidning såhär på helgerna, men det är inte värt det eftersom jag inte hinner läsa den i veckorna. Och nu när jag har sommarlov funderar jag på att åka ut på landet och bo hos mamma och pappa en del, så kan jag ta långfrukost med tidning varje morgon!

Men just nu är jag trött på att göra ingenting... Tacka vet jag sommarloven i låg- och mellanstadiet! Första veckan var jag, Laila, och senare också Sigrid, ensamma hemma och levde loppan. Det innebar oftast att vi bakade hej vilt, en sommar var det rulltårta som gällde, en annan muffins en masse. Det blev aldrig tråkigt. Vi bråkade och slogs, men lika snabbt var det glömt, och vi hade någon ny plan att sätta i verket. Det var tider det!

Men nästa helg kommer både Laila och Sigrid upp hit, och vi är alla lika förtjusta i att baka fortfarande, så då får vi återuppliva traditionen. Bak-tävling, vad sägs?

Men, men, nu blir det promenad i stadsparken!

puss puss

Wolverine

Jag är kär.
I en mutant.
Tänk att ha en Logan med knivar i händerna och sjukt vältränad överkropp! Mmmm.....

http://herocentral.com.au/blog/wp-content/uploads/2008/05/wolverine_new-opt.jpg


För jag var på bio igår med Mario och Diso och såg Wolverine.
Jag tycker om X-men filmerna, men Wolverine är helt klart bäst! Den utspelar sig tidsmäsigt innan X-men filmerna och man får veta vad som egentligen hände Logan. Det var på tiden, tycker jag! Det har stört mig en aning, det där att inte veta...

Men nu ska jag ner på stan och se om det finns några Matthew Williamson-kläder kvar på HM.
Puss puss

Sommarlov!

Idag hade jag skol-avslutning!
Inte i kyrkan med "den blomstertid nu kommer", men iallafall!
Vi fick tårta istället, i något som nästan kan liknas vid kyrkan: lärarnas fikarum. Istället för långa tråkiga tal genomled vi en, inte så lång men ack så tråkig, genomgång av gårdagens tenta. Ja, som ni kanske förstått nu så klarade jag den :)
Och betygen fick vi inte i handen, men man vet ju ändå. Jag fick 3, 3, och sist men inte minst, en 5a i kemin!!! Mallig så jag håller på att spricka!

Det var inga glädjeskutt ut ur skolan, hela klassen gick tysta och släpade fötterna efter sig. Men det berodde nog mest på att vissa ville gå in på toa och spy och resten ville hem till sängen, haha.
Klassfest igår...

Här är ett försök till klassfoto:


Men nu är det alltså slut.
Som tur är(eller vad säger jag, det är ju inte kul), har Disa har en tenta kvar, så jag ska hålla henne sällis i skolan när hon pluggar (=tjata på att vi ska gå till studenternas).
Det börjas redan imorgon!
Jag, Disa och Maria ska ses i skolan vid 12. Business as usual...

Smeknamn?

Nu har jag skrivit på kontraktet.
Fått nycklarna i handen. Väntar bara på att flytta in!
Läskigt!

Det är i och för sig inte första gången jag bor i kollektiv, men det är första gången jag PLANERAT att göra det, sist, i Shanghai, hände det bara. Dessutom är det här riktigt, med städlistor och matlagningsdagar (Det sistnämnda kommer göra underverk med mina matvanor...).

Mina sambor verkar söta och rara, fast i höst blir det inte så många orginalare kvar, bara en, för att vara exakt. Då kommer istället ett par som varit utbytesstudenter hem igen, plus en ny tjej - en till Astrid! Vad är oddsen för det? Det kommer kännas riktigt bra (tror jag) att för en gångs skull dela namn med någon, men jag kanske behöver ett smeknamn... Några förslag?

Nu ska jag laga lite mat, stekt aubergine med tonfisk får det bli, och sedan ska jag handla lite matsäck inför imorgon.

För imorgon 8.30 börjar den sista fysik-tentan! Inte för att jag blir allt för nedstämd om jag inte klarar den (kan inte förstå att jag just skrev det där!!!), för kuggar jag har jag anledning att fortsätta gå till skolan några veckor! Jag menar, vad ska jag annars göra?

Puss puss

Återträff i Nypan!

Dammlötskolan
the Place to be in 1990

På lördagen gjorde jag och Katarina en utflykt till Runtuna. En del var sig likt, även om skolan fått sig en ansiktslyftning. Annat var sig inte likt, som min utsikt till exempel! Här har det poppat upp en stor silo... Snygg, eller?
Hemma

Sedan var det dags för återträff med Nyköpings högstadieklasser -99. Här passar Katarina på att intervjua Malin och Jasmine inför P4a:s återträff-tema om två veckor (ni kommer kunna lyssna på det på sr.se/sormland).

Återträffen hölls på club Tellus, något som var en bowlinghall sist jag var i Nypan, men numera är stället alla går till. Inte undra på, när självaste Fadde står i dörren, haha! Fast han kanske står där för att skrämma bort pyromanerna...
 
Jag och Katarina


Här har de bytt ut de gamla ruttna bänkarna mot lysande amöbor... Intressant!

the Pink Ladies


Mario och jag


Party!

Nu har jag just blandat en skitäcklig drink (ska göra något åt den så fort jag skrivit klart...), och gör mig redo för sista club Caj den här våren! Temat är rosa, så vi är the Pink Ladies, jag, Maria och Disa. Jag fick låna en snygg klänning av Disa, jag upptäckte nämligen att jag inte har så mycket rosa i min garderob...
Men nu ska vi ta en bild,

One to go....

Nu är sista kemi-tentan också avklarad.
AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, bara fysiken kvar, sedan är allt slut. Finito. Vad ska jag då ta mig till??? Jag annonserar härmed ut mitt sällskap i utbyte mot mat och husrum under sommaren!

Men först måste jag ta tag i fysiken. Jag ligger mer efter än någonsin, och jag vet att jag brukar säga det, men den här gången är det på riktigt. Väldigt mycket på riktigt... Som tur är är kan jag ägna all min tid åt fysiken nu! Haha, som om jag skulle det!!! Tillräckligt, iallafall.

Men nu ska jag återgå till min bok (skönlitterär såklart) och fira att kemi-tentan är över, med ett, troligtvis, ganska lyckat resultat. Jippi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puss puss

Det handlar om att prioritera!

Ibland, under korta stunder, får jag för mig att jag är dålig på att prioritera. Det vill säga, jag prioriterar fel saker, för prioritera gör jag!
Men det går ju inte alltid att veta vad som är rätt, eftersom jag bara vet konsekvenserna av det jag faktiskt väljer.
Tex prioriterar jag shopping framför mat, men eftersom man kan laga riktigt bra mat för bara några kronor (bönor, rotfrukter, ägg...) vet jag inte om det är att felprioritera.
Och idag prioriterade jag att sy om en T-shirt till ett linne, istället för att plugga till tisdagens kemi-tenta. Det känns som en klar felprioritering eftersom min förväntade 5a känns väldigt långt bort just nu. Men när allt kommer omkring behöver jag ingen 5a! Jag behöver bara godkänt för att komma in på bygg, och dessutom kommer jag troligtvis inte ha någon användning av kemin där. Det är bara så störande att inte få en 5a när jag vet att jag hade kunnat... Men jag vet inte om det verkligen var en felprioritering, var det det?
Linnet blev iallafall fint, jag ska lägga upp en bild någon dag! Det är bara en söm jag måste sy först, för ärligt talat får inte min symaskin plats på bordet just nu...

Nej, nu ska jag göra mig iordning, jag ska träffa Maria och veckans hjälte Disa (hon gick på kemin och tog anteckningar i torsdags morse, fastän hon inte läser kemi, eftersom jag och Maria inte kom upp ur sängen efter utekvällen på kåren). Vi ska gå till Piren och ta en öl och snacka. Mysigt!

PMS-monster

Jag surfade omkring och hamnade på svts hemsida imorse, och hittade ett program om mens och PMS. Alltid intressant för någon som kommer från en familj med PMS-monster-gener...

//svtplay.se/v/1511103/dr_asa/del_3_av_8

Det var kanske inte det mest upplysande programmet någonsin, eller snarare, I've heard it all before...
Visst är det bra med de behandlingar som finns, men jag undrar fortfarande varför??? Det kan väl inte vara meningen att kvinnor en gång i månaden ska ha lust att ta livet av sig själv och sin omgivning? Eller som en del, ha så ont att man spyr?
Å andra sidan är det  kanske helt naturligt, felet kanske ligger i att vi inte får ha dåliga dagar nuförtiden, man måste alltid vara på topp och prestera.
Men för att komma till det som fångade mitt intresse; Dr Åsa intervjuade en forskare om hur man såg på, och hanterade, mens förr i tiden. Fram till 1800-talet var det tex helt ok att fläcka ner lite, man kunde göra egna bindor eller knyta ihop sin kjol, men det var inget att skämmas för om det droppade lite! Dessutom ansågs mensblodet ha läkande krafter på sår och bölder. Jag läste förresten en bok för något år sedan av en kvinna som vandrat i Australien med en grupp aborginer (fast jag är inte övertygad om att historien är helt sann, den är lite för fantastisk...), men även de använde mensblod för läkning av sår..

En av de intervjuade läkarna påpekade att det, som vanligt när det gäller kvinnliga problem, inte finns mycket forskning och kunskap i ämnet. Det fick mig att ångra lite att jag inte sökte till läkar-linjen istället för väg och vatten, då hade jag verkligen kunnat göra något viktigt!

Men, men, som det är nu känns hela mens- och pms-grejen väldigt orättvis, och jag anser att mensskydd ska vara gratis. Och förresten, värktabletter och läkemedel mot pms-besvär får också räknas in där!



RSS 2.0