På tåget till Göteborg

Apropå ingenting,
så kan jag berätta,
att här är mina grannar:


Fina va?!
Jag har även hästar och grisar till grannar.

Så jag bor nästan på landet, haha! Men det är ok, för det tar bara 1/2 minut att cykla till stan. Förutsatt att stoppljusen och tågbommarna är på min sida.
Sedan tar det tyvärr bara ca 5 min att cykla genom hela stan och komma ut på andra sidan...

Vänsterhäntas rättighet!

I Aftonbladet idag står det att vi vänsterhänta, enligt en studie, är argare än andra...

"I stort sett allt, från burköppnare till saxar, är anpassat för att du använder höger hand. I flera generationer tvingades även vänsterhänta elever skriva med höger hand och fick höra att deras ”handikapp” var ett tecken på otur....Därför är det kanske inte så konstigt att ilskan pyr inombords på dem – för precis så är det, enligt enligt ny forskning som Daily Mail tagit del av."

Just det!

Men den egentliga anledningen att: "de två hemisfärerna i hjärnan kommunicerar mer med varandra hos vänsterhänta, jämfört med högerhänta... Den ökade kommunikationen gör också att hemisfärerna oftare kommer i kontakt med delar i hjärnan som skapar negativa känslor. "

Så, jag har all rätt att vara lite ilsk,

och förväntar mig nu förståelse vid oundvikliga utbrott.

 



jävla-skit-dag!

Jag började skriva lite om Dalaresan jag kom hem från igår, men så hängde sig datorn, så nu vågar jag mig inte på några bilder eller nåt, och jag känner inte för att skriva om något trevligt heller!

Hela den här dagen är bara fel, men min spis är det som är mest fel!!
Jag köpte billig köttfärs och lite grönsaker, och bestämde mig för att laga lite matlådor så att jag inte lever på fil och knäckebröd i all oändlighet.
När jag satte igång märkte jag att det inte bara är normal-jobbigt att laga mat här;
det är super-jobbigt, eftersom jag inte har mina köksgrejer.
Nu är det nära att jag går och köper en helt ny uppsätting köksgeråd. Jag tänkte att jag skulle klara mig några veckor, nu är det bara en vecka kvar, men jag lovar och svär att jag inte tänker laga mat igen förrän då!

Ugnen fungerar iallafall som den ska.
Jag rostade pumpa och zucchini, vilket funkar utmärkt i långpanna.
Men sedan tänkte jag steka lök och köttfärs. I en alldeles för stor stekpanna för någon av plattorna, men trots allt en stekpanna. Jag vet att ugn-kokplattor som jag har inte fungerar om man har allt på samtidigt, men ugn + en platta går utmärkt, så jag satte på den största plattan, som åtminstone är hälften så stor som stekpannan.
Men tyvärr, tyvärr...
Det var bara den lilla plattan som blev varm! Jag kontrollerade ett antal gånger att vredet till stora plattan stod på 3, och det till lilla plattan på 0. Ändå var det den lilla plattan jag brände mig på, medan den stora inte ens blev ljummen. Man skulle ju kunna tro att de bara är felmärkta, men jag råkar veta att vredet till den lilla plattan går till just lilla plattan!
Det går alltså ganska lång tid, jag blir trött och hungrig, vilket innebär att jag är på uselt humör. Tappar saker, skvätter lök på golvet och sprider disk omkring mig.
Men något måste jag göra med köttfärsen, så när grönsakerna är klara häller jag över dem på en tallrik, lägger köttfärs-klumpen mitt i långpannan, plattar ut den lite, och skjuts in i ugnen.

Sedan tar jag en skål med fil och sätter mig framför TVn och tycker synd om mig själv.

Men, men, nu har jag iallafall mat färdig till imorgon.
Svampiga grönsaker, en konstig köttfärs-pannkaka samt pumpa-puré. Det smakar säkert ok, men nu blir jag trött bara av att tänka på det.
Så jag stänger dörren till köket och låter disken vara.
I morgon får jag ta itu med intorkad skit, men då har jag åtminstone maten färdig.
Mat som troligtvis kommer ätas kall eftersom jag varken har micro eller någon ugnsform.
Mat som får räcka en vecka.

27

När jag satte på TVn imorse var 27 Club samtalsämnet i morgonsoffan. En massa kända musiker som dött 27 år gamla. Grattis på födelsedagen!
Som tur är är jag ju inte särskilt känd, det är tveksamt om jag skulle bli en legend...
Och jag har i vilket fall som helst inte sålt min själ till jävulen, och det är visst en del av konspirationsteorin.

Dagen utvecklade sig iallafall i en ljusare riktning. Jag fick ett födelsedagskort från morfar och då började det kännas lite födelsedag.

Jag var väldigt vuxen för ett tag sedan, och bjöd hit Göran, Jenny, mormor, Margit och Bea på födelsedagsmiddag, men just då tänkte jag inte på hur mitt s.k "kök" ser ut. När jag insåg svårigheterna med att laga middag för 6 pers på två kokplattor och 1/4 ugn (som inte kan vara på på samma gång), undrade jag för ett ögonblick vad jag höll på med, men mina grönsaker i ugn med fetaost blev en succé, och trevligt var det!
Tårta hade jag inte funderat så mycket över, en sådan är det ju inte så svårt att slänga ihop. En av mina favoritsysselsättningar, när allt kommer omkring.
Tills jag kommer ihåg att jag inte har någon kakform... Efter att ha vägt alternativen fram och tillbaka (ni skulle bara veta vilken tankekraft det krävs när jag ska bestämma vilken tårta jag ska göra!), bestämmer jag mig för färdiga formar.
Glad i hågen går jag till ICA och köper chokladbotten, jordgubbssylt, grädde, ingredienser till vaniljkräm och blockchoklad.
Jag kommer hem, tar ut tårtbottnarna och... eh, jag har ingen visp.
Grädden går bort.
Alltså får jag satsa på vaniljkrämen. Det hade varit bra med visp där med, men men... Tyvärr kom jag ihåg fel, jag har bara Muscovado-socker, mörkbrunt. Borde gå lika bra, även om det kanske smakar lite farinsocker. Och jag tror inte det berodde på sockret, men krämen blev en grynig massa med äggsmak...
Vad ska jag ta mig till?!?!
Som tur är fixar massor jordgubbssylt, lite ovispad grädde, hackad choklad och maränger allt!


De fulaste tårtorna är ändå alltid de godaste, och att tårtfatet är en kartongbit och tårtspaden två udda bordsknivar, det får man ha överseende med.

Nu har gästerna åkt hem, och jag ska lära in en stämma till inträdesprovet imorgon (typiskt oseriöst att inte ha gjort det än...), och skjuter upp partajandet till imorgon!

Natti natti

Törnrosa

Vad tror ni hände idag?

 

Jag försov mig till Hembjudningen på SLU!!!

Jag var helt slut idag, utan uppenbar anledning, så eftersom jag skulle vara på SLU från kl 4 och fram till natten, behövde jag en tupplur. Jag drog en filt över mig halv 3, och vaknade igen... halv 7!!!

 

Nu kunde jag med fördel skriva ett referat av Bioenergiseminariet, eller en text till engelskan, men istället drömmer jag om vad jag skulle ha på mig om jag kunde...

 

 


tights från HM och jacka från MQ

Vill dock inte ha en jacka med bara lite ludd på kragen, jag vill ha en ordentlig, jättevarm, helt fårskinnsfodrad jacka!


 


Boyfriend-jeans från HM och en underbar kappa från ACNE

Galaxy Jacket SEK 4495, Acne - NELLY.COM

 

Nehej, nu ska jag unna mig lite kvalitetsunderhållning med TV 5s Skånefruar, haha!


Recceveckorna slut

-skiten ska ut!
Tänkte jag först, men jag tror inte på detox, så det blir bara en drastisk förändring av matvanor.
Det var bara i torsdags jag hade feber, men hela veckan har jag varit trött och förkyld som en liten kråka. Det måste det bli ändring på!
För nästa vecka börjar jag läsa mina 20 hp (istället för de normala 15...) och har dessutom  en provsjungning till Allmänna sången, så då gäller det...

Idag var jag på ICA, och hittade underbara svenska äpplen, morötter, ingefära och juicer med en massa antioxidanter.

När jag är helt frisk ska jag sedan avlägga visit hos friskis för att ordna träningskort. Det närmaste gymmet ligger 5 minuter härifrån, på vägen mot stan, så det är perfekt!
Hoppas bara det är fint och inte en gammal sunkig lokal full av tanter. Jag har uppenbarligen fortfarande lite fördomar mot Friskis och Svettis!

RSS 2.0