Väntar på kusin vitamin

Jag är trött... Och har tråkigt, men snart borde de vara här.
Bea kommer direkt från Gotland, och ska på upprop imorgon. Förhoppningsvis inte så tidigt då, så att hon får lite tid att andas ut och förbereda sig. Och hitta en bra cykelväg. Tyvärr har jag inte cyklat till SLU än, men jag har däremot en cykelkarta som kanske kan leda henne rätt...
Det gick ju si och så när jag skulle till och från IKEA igår, men då hade jag inte med mig kartan på färden (Idag gick det för övrigt utmärkt att hitta, och nu har jag gardiner, duschdraperi, skoställ, badrumssophink och golvmopp. Det var inte så kul att ta sig hem sedan med mina nyförvärv, men nu behöver jag inte tänka på det mer! Bara dammsugare som fattas.).
Jag har iallafall lagt ut madrassen åt henne, och lämnat extratäcket framme (ja ja, sanningen är att jag inte har någon plats att lägga undan det på...).


Nu tror jag de kommer,
natti natti!

Lådleverans

Igår kom mamma och pappa, tillsammans med mormor och margit, på snabbvisit med ett släp fyllt med kartonger.
Från att varit tomt så det nästan ekade blev lägenheten, 6 flyttkartonger, ett piano och en säng senare, så fullt att jag inte kunde öppna mina garderober.
Jag passade dessutom på att fylla på med spegel och köksbord från IKEA när jag kunde få hjälp att forsla hem dem.
Jag har en känsla av att det kommer ta lång tid innan jag får besök från Odensjö igen...

När besökarna hade gett sig av mot Stockholm och det kändes tomt och ensamt, tänkte jag passa på att ladda upp lite bilder från mobilen. Men det kunde jag glömma, mobilen hade försvunnit någonstans i havet av saker!
Jag letade och letade, men insåg tillslut att det var som att leta efter en nål i en höstack, och bestämde mig för att vänta på att väckarklockan skulle sätta igång nu på morgonen.
Så 9.30 började Birgit Nilsson sjunga sin aria, och jag kunde leta fram telefonen från under lakan och jackor på bordet.

Nu ska jag ge mig av, på min egna, sköna cykel, mot IKEA och RUSTA, och hoppas hitta rätt på första försöket. Till skillnad från igår...

Tisdag

Idag har jag...

  • kommit försent till programinformationen. Så ovanligt...
  • handlat lite förnödenheter, såsom diskställ, almanacka, cider och öl.
  • förberett spex, varit på tältsläppet samt lärt känna lite fler klasskompisar

Visst är det gulligt, mitt nya lilla diskställ?



Här är mitt samvete:

Det måste jag ha på mig varje dag, annars blir Re-kå arga och tvingar mig att göra ett dubbelt så stort (mitt är i A5). På tältsläppet idag var det några som hade samveten i A2 format. Undrar vad de gjort för ont...

Re-kå är vår motsvarighet till Jönköpings HiLife, de som fixar festen helt enkelt. Jag ska försöka fotografera dem någon dag, de har tuperat hår som de sprayat i olika färger, tights och en svart cape. Känner man ändå inte igen dem kan man gå efter vitlöksandedräkten...

Nu ska jag äta nudlar och titta på True Blood.

Sedan ska jag sova!!!

Tidig kväll!



Gud vad jag är trött...
Jag ska sova nu så att jag inte somnar på matten imorgon, och får ta igen den förlorade fest-tiden någon annan dag!

Recceveckorna har startat!

Festivalbandet är på...


Nu är schemat fullt från morgon till natt i två veckor framöver, och jag har enkelt insett att jag kommer ha stor användning för både cykeln och nudlarna som Bea och Göran kom med igår. Det finns dock viss risk att jag får äta nudlarna direkt ur paketet eftersom det tar så lång tid att cykla hem och tillaga dem.

Men nu måste jag snart ge mig iväg,  jag ska träffa reccegruppen på Upplands nation för en öl, innan Nationskvällen på ÖG.
Önska mig lycka till, för oddsen för att jag, på cykel, hittar rätt är ungefär 50-50!

Om min lägenhet

Jag har ju glömt att berätta det bästa med min lägenhet!
  1. Jag har en granne med öppet nätverk, hehe!
  2. Bussen som går utanför går in i stan, ut på andra sidan och stannar några hundra meter från Ångströmslaboratoriet, alltså inga byten för att komma till skolan!!!
Annars...
Badrummet är visserligen en liten skrubb, men en fin och nyrenoverad skrubb. Ugnen med de två kokplattorna är jag så van vid sedan jag bott hos Disa att jag inte skulle komma på tanken att klaga på den, dessutom är det helt perfekt att de står i hallen och inte i det stora rummet!
Och rummet, det kommer jag kunna göra något fint av trots orange tapeter och mindre snygga, men mycket användbara, garderober.

Det enda som är konstigt:
Det finns väldigt många dörrar i min lägenhet! Jag har ett rum, en hall och ett badrum...
Och 5 dörrar, haha!




Men men, det är ju lite charmigt...

Tillbaka till rötterna och gamla vanor

Här sitter jag på min ny-uppblåsta luftmadrass och är glad.


Jag ägnar mig ju åt min älsklingssysselsättning: att flytta!

Jag har till slut börjat förstå att jag faktiskt har någonstans att bo!
Och då är det helt oväsentligt att jag varken har säng, kudde, täcke eller några köksgrejer. Visserligen åkte jag och mormor raka vägen till Rusta och inhandlade denna fina madrass och sedan vidare till IKEA för att skaffa det allra viktigaste, som jag inte  klarar mig utan ens en vecka. Mormor och jag har lite olika idéer om vad man klarar sig utan, men hon lyckades övertala mig att köpa den fula 10-kronors filten ni ser på bilden, så att jag iallafall har någon slags täcke. För övrigt hade jag en likadan filt i Shanghai...


Här är de kökssaker jag inte anser mig kunna leva utan...

Oooooh, nu fick jag min första reklam!
Inte för att jag gillar reklam, men jag kan ju låtsas att det är riktig post så blir det roligare...
Dessutom kanske jag får reda på var ICA ligger?

Puss puss


Dag 1 Det ordnar sig alltid tillslut!

Gick på tåget från Jönköping kl 11 imorse med en vinkande Disa utanför fönstret. I min resväska, ryggsäck och plastpåse med gummistövlar ligger hela mitt liv, hemlös som jag är.

Kl 11.10 ringer telefonen, en rar kvinna som har en uthyrningsdel i sin lägenhet, och vips har jag någonstans att bo!!!! Jag paxade den när jag fått veta att hon inte pratat med någon annan än, men jag vågar inte riktigt tro att jag har ett eget hem förrän jag står med kontraktet i min hand.

Damen var lite orolig, den är ju bara 20 kvadrat och har bara några kokplattor och en pytteliten ugn. Jag är inte det minsta orolig, för en student är det lyx att ha EGNA kokplattor. För att inte tala om egen dusch!
Mitt i lyckoruset glömde jag dock fråga något väsentligt; jag vet inte vad hyran blir...

Nu ska jag sova, för imorgon ska jag och mormor upp med tuppen och ta tåget till Uppsala och mitt nya hem!

Godnatt!

Seg-söndag

Idag har jag ätit:
pizza
salta pinnar
chips

Idag har jag druckit:

cola
sprite
trocadero
vatten

Idag har jag:
Tittat på finkulturella och utvecklande serier som "tough love" och "girls of the playboy mansion"
sovit
tittat på "mamma mia"
tittat på "perfekt stranger"

Just nu använder jag och Disa vår fulla simultanförmåga genom att:
titta på någon film med Sylvester Stallone,
lyssna på Rihanna och eminem på hög volym i nya högtalare,
sitta på facebook
blogga (jag)

Efter en så hård dag kommer vi sova gott "vår" sköna säng!

RSS 2.0