Glöggafton!

Idag har varit en bra dag.
Om man bortser från tillfället då jag tappade min träningsväska i en vattenpöl och när skivstångspasset jag tänkt gå på var inställt.
Då har det varit en riktigt bra dag!
Jag har tvättat. Mycket bra eftersom jag inte hade några rena trosor kvar, och då har jag ändå ganska många trosor...
Sedan har jag haft besök! Emma och Ida var här och pluggade, drack glögg och åt grillade mackor. För att inte tala om den goda banankakan Stephanie bjöd oss på! Mums... Vi fick faktiskt en del gjort också.
Nu när de gått hem tyckte jag det var dags att julpynta, det är ju ändå första advent imorgon.
Visserligen är klockan över tio, och då brukar jag inte göra något som ger något resultat, men jag har inte så mycket pynt så det var ingen större ansträngning. Fast ljusslingan orkade jag inte sätta upp någonstans, den ligger nu i en hög på golvet och där ligger den bra tills vidare...


Julgranskulor på fiskarlina,


två änglar jag fått av två personer jag tycker väldigt mycket om!


Jag försökte lyssna på julmusik också, men insåg snabbt att min julmusik är en samling av de värsta sockervadds sliskiga amerikanska julsånger man kan hitta. Det straffar sig att ladda ner... Det blev repeat av Johnny Cash's Little Drummer Boy.

Men nu ska jag krypa till kojs. Imorgon blir det kanske ett besök i kyrkan, jag har inte varit i Sofiakyrkan än, och vad kan vara ett bättre tillfälle än första advent?

Natti natti


Skriet

Det här har varit helvetesdag.



Jag hatar matten och känner mig som den trögaste människan i världen, och jag vet att jag inte är det, så varför har jag sådana problem???

Och utöver att jag är skriet personifierad, har allt jag gjort gått snett!
Jag lagade klibbiga, sega rårakor.
Jag blev överspolad av en buss, Hollywood-style.
Bloggen var trasig fram till nu.
Jag skrev just ett långt mail som försvann.
Jag är trött, yr och arg!
Och gråtfärdig.

Nu ska jag sova och lämna den här dagen bakom mig.
Det är förhoppningsvis bara rårakorna jag måste stå ut med imorgon också...

New moon

http://pgteenspace.files.wordpress.com/2009/05/new-moon.jpg



Efter en heldag i skolan, dvs mellan 10 och 7, är jag så trött man kan tänka sig!
Det blir inget matteplugg nu, även fast jag känner mig lika smart som en amöba på mattelektionerna. Just nu fungerar inte min hjärna bättre än en amöbas heller, så det vore ingen idé.

Istället ska jag på bio med en stor samling klasskamrater. Vi ska se New Moon. Den börjar klockan 9, och jag hoppas den är bra, annars somnar jag. Och snarka kanske, jag är täpt i näsan.

22 November

Jag har i stort sett tillfrisknat nu. Svininfluensa-vaccinet fick mitt imunförsvar att gå i spinn, så jag har varit ganska utslagen i helgen, men nu är jag bara snorig.
Väldigt snorig, men jag misstänker att det snarare är en släng av den sk. Maja-pesten, ett virus som små systerdöttrar sprider så fort de får chansen.

Jag var hemma och kurerade mig hos mamma och pappa i helgen, tillsammans med Sigrid och hennes vildbase till kattunge. Vi lagade middag tillsammans och på kvällen stöpte vi ljus. Myspys!




Jag har fått låna en regncape av mamma, det kan hända att hon egentligen gett den till Sigrid...
Mamma har beskrivit hur fantastiskt praktiskt det är med regncape när man ska cykla och handla till exempel, eftersom den täcker både pakethållaren och cykelkorgen. Och miljontals kineser kan inte ha fel.
Jag fick ett utmärkt tillfälle att prova den idag, eftersom jag inte hade mycket till mat hemma och regnet öste ner.
Och jag insåg enkelt att jag är mycket obegåvad när det gäller att cykla i  regncape!

Det ser så oproblematiskt ut när alla Shanghaiare cyklar omkring med sina gula regncapes från staten (det sista är en vild gissning, men kan det vara en slump att ALLA cyklande Shanghaineser har likadana gula regncapes?), men min regncape flög hit och dit, den ville inte ligga kvar och täcka vare sig pakethållaren eller cykelkorgen, inte mina ben och definitivt inte mitt huvud. Jag kände mig mest som hälften människa, hälften flaxande kråka! Jag tror jag behöver en instruktion i hur man bäst fäster en regncape i cykeln... Nu har jag istället vattenskadat knäckebröd!

Guld i speed-packning

Visserligen är jag van att packa i sista sekunden, men att börja en timme innan mamma och pappa skulle hämta mig var ändå att ta i!
Jag kunde iallafall ha lokaliserat mina badkläder i förväg; nu slutade det med att jag fick åka hemifrån utan överdelen till min älsklings-bikini. Men men, jag har ju fler än en...
Dessutom kunde jag ha undersökt vad som låg bland smutskläderna, så hade jag sluppit att handtvätta nu.
Men annars är jag redo(Ja, utom att jag måste hämta ut medicin imorgon...)!

I morgon förmiddag ska jag till skolan och hjälpa till med International Day. Måste ju börja jobba inför Ordförandeskapet nästa år! Och föreläsningen hade jag ändå inte tänkt att gå på, eftersom jag trodde vi skulle åka tidigt; vi ska inte vara på flygplatsen förrän klockan två fick jag reda på idag.

Och nu måste jag vila!
Jag känner mig yr och trött, och eftersom jag verkligen inte vill bli sjuk är jag väldigt hypokondrisk just nu.
Å andra sidan kan det vara uttorkning... Jag har tappat bort (eller slängt bort...) min vattenflaska nämligen.

Puh!

Cykeln är hel!
Lika hel som vanligt iallafall...
Den har en benägenhet att ramla omkull, och har därför fått två hål i sadeln (Jag sitter alltså inte på när den välter).
Iallafall, så orsakar det lite jobbiga situationer när det har regnat:
Jag torkar av sadeln med min lilla Hello Kitty handduk som jag köpte till de allmänna toaletterna i Japan, och tror sedan att sadeln är torr. När jag sedan sätter mig trycks allt vatten som kommit in i hålen i sadeln ut igen, och bildar en stor, blöt fläck på min rumpa. Som jag sedan får gå omkring med i någon timme innan den torkar...
Eftersom det regnar oavbrutet nu för tiden är det för lite sent att täcka över sadeln med en påse...
Och eftersom jag alltid glömmer att ta med en extra påse när jag ska till skolan använder jag numera matlåde-påsen att sitta på, och sedan när jag kommer fram stoppar jag i matlådan igen.
Funkar bra.

Och så länge resten av cykeln är som den ska så är jag nöjd!


Träningsvärk

Jag var på ett skivstångs-pass igår, och jag höll på att dö!
Jag kom inrusande i sista sekunden, och såklart var alla lättaste vikter upptagna, så jag fick nöja mig med de gröna... Vet inte vad de väger riktigt, men för tunga för mina armar är de iallafall!
Idag känner jag mig svag och vill inte tänka på hur ont jag kommer ha imorgon...
Jag tänker istället på vilka snygga muskler jag kommer få, då känns det genast mycket bättre.



När jag skulle sova igår kväll/natt insåg jag nackdelarna med att bo centralt. Eller snarare att bo nära Harrys och Pipes...
Jag låg i sängen och lyssnade på musik från Harrys, och sedan ett gräl utanför, som urartade i krossade flaskor och smällar. Jag la kudden över huvudet och hoppades att polisen skulle komma snart, och att min cykel inte skulle bli förstörd (har en känsla av att de befann sig ungefär där den står parkerad). Jag ska snart till skolan, så då får jag se...
Tillslut tystnade de iallafall, och det infann sig ett lugn med lite skotsk folkmusik i bakgrunden. Tills grannarna började spela. Då gav jag upp, gick och hämtade min iPod och somnade med Leonard Cohens bas i öronen.
Intressant förresten... När jag var liten var det värsta jag visste när mamma spelade hans "spökmusik" när jag skulle sova, och nu väljer jag den själv.

Men men, nu ska jag städa duschen (usch usch, värsta rummet), och sedan ska jag träffa Emma och Rebecka i skolan. Kanske ska jag duscha först... Får se om jag orkar, annars får jag väl vara en slusk.

Jaha, så är det iallafall.
Puss puss

Exempel på vad man lär sig av att läsa expressen:

http://www.expressen.se/noje/fredag/1.1767917/jeremy-piven-hade-borjat-fa-mansbrost

Då är det bara att börja dricka sojamjölk då!

Förvirrad, confondue, confused...

Här trodde jag att jag hade koll, och så kommer inverserna och slår mig i huvudet...
Jag känner mig fruktansvärt dum. Tycker inte om det!

Det känns lite bättre nu när jag sitter hemma med min formelsamling i knät och en hembakt smörgås framför mig (med Tahini och skivad ingefära på, jättegott!!!).
Och Sigrids formelsamling egentligen, som hon snott från gymnasiet. Ett mycket tummat exemplar...
Men inte ens den har svar på alla mina frågor, så jag är frustrerad och irriterad och arg!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så.
Nu ska jag tänka lite till, och sedan är jag ledig för dagen.


Föresten, det blev en promenad igår, längs Vätterstranden. Och då såg jag den här:



Vilken fin!
Kan inte konstnären sticka en mysig tröja till mig också?


Söndags-ångest

Jag har inget att göra!
Inte orkar jag ta mig för med någonting heller. Jag har pluggat lite matte, rummet är städat, tvätten tvättad...
Så jag ligger på sängen och har Top Model-maraton och dåligt samvete för att jag inte gör något nyttigt.
Som att gå ut och gå till exempel.
Man blir ju indoktrinerad redan på dagis att man måste vara ute så fort man kan,  inte undra på att jag har dåligt samvete när jag inte stuckit näsan utanför dörren på hela helgen...
Dessutom ska man visst bli pigg av frisk luft, men det tror inte jag på.
Jag tycker snarare det är tvärtom.
Men det är klart, det där med att man blir piggare gäller kanske bara om man är trött pga att man håller på att tuppa av av syrebrist.
Jag tror inte jag har så dålig luft här inne...

Så ett Top Model-avsnitt till får det nog bli!
Kanske en promenad på det sen...

RSS 2.0